Mix og match – sådan sammensætter du køkkenhylder i rustfrit stål med din stil

Som med ethvert andet materiale er der fordele og ulemper ved enhver overflade af rustfrit stål, uanset, om det er en hylde, pladen på et køkkenbord eller noget andet. Reoler af rustfrit stål har den fordel at være alsidige af natur. De er mest egnet til køkkenet, kan de integreres forskellige andre steder, hvis stilen og indretningen tillader.

Image result for stainless steel kitchen

Grundlæggende fordele og ulemper

Allerførst er overflader af rustfrit stål yderst holdbare og modstandsdygtige. En hylde af rustfrit stål er for eksempel modstandsdygtig over for vandskade, varme og misfarvning, hvilket gør den egnet til steder som køkkenet, men også altanen eller terrassen, hvor du kan bruge den til at vise dine potteplanter frem.

Køkkenhylder af rustfrit stål er også hygiejniske og de bliver ikke ødelagt af mug, ligesom bakterier ikke kan vokse på overfladen.

Og hvis du forsøger at få dit lille køkken til at se større og mere åbent ud, kan du bruge hylder og køkkenborde af rustfrit stål. De kaster lyset tilbage og skaber derfor en visuel illusion af at have mere plads. Føj dette til listen over fordele.

Hvad stilen angår, er disse hylder mere alsidige, end du måske tror. Det er rigtigt nok, at de er ideelle i moderne køkkener, men de kan også passe fint i indretninger med et meget industrielt islæt. Det er et spørgsmål om at bruge den rette kombination af overfladebehandlinger, materialer og farver for at skabe det ønskede look.

En ting, der kan være upraktisk, er, at overflader af rustfrit stål ret let bliver ridsede og bulede. Dette gælder dog som regel køkkenborde. Hylder bruges på den anden side mindre, og er derfor mindre tilbøjelige til at blive ødelagt.

Visse egenskaber kan placere dem i begge kategorier. For eksempel er rustfrit stål et materiale, der ser køligt ud og føles køligt. Dette er visse tilfælde positivt. For eksempel vil dine hylder ikke blive varme om sommeren, og de vil ikke blive ødelagt af varme genstande. Men mange finder udseendet koldt og frastødende eller, med andre ord, ikke det bedste valg, hvis du ønsker at skabe gæstfri omgivelser.

Image result for stainless steel kitchen

Endnu en problematisk egenskab har med vedligeholdelse at gøre. En hylde af rustfrit stål er nem at gøre ren, og du behøver som regel ikke andet end lidt varmt vand og en klud. Du kan bruge mild sæbe, om nødvendigt. Dog kan fingeraftryk nemt ses, og de har en tendens til at ødelægge hele udseendet. For at komme af med dem, kan du bruge vinduesspray, og du skal i det hele taget være forsigtig med, at du ikke laver flere.

Vi nævnte at vedligeholdelse kan være et problem, hvad angår hylder af rustfrit stål eller hvilken som helst anden overflade af denne type. Lad os lige gå i lidt flere detaljer om det. Hvis det er daglig rengøring, der er tale om, behøver du ikke andet end varmt vand og en klud. Det virker i de fleste situationer. Tør dem med et håndklæde for at undgå vandpletter og tør i retning af poleringslinjerne.

Hvis du vil gøre nogle genstridige pletter rene, skal du bruge lidt mild sæbe og varmt vand. Tør det snavsede område af og skyl hylden grundigt for at undgå fremkomsten af misfarvninger og pletter.

Det største problem med alle overflader af rustfrit stål er fingeraftryk. Du kan klare dette problem med vinduesspray eller ammoniak. Sprøjt bare rengøringsmidlet på en mikrofiberklud eller direkte på hylden og tør forsigtigt området med cirkelbevægelser. Skyl og tør med et håndklæde.

Endnu en mulighed er at bruge et rensemiddel til rustfrit stål. Det kan bidrage til at minimere ridser og fjerne genstridige pletter, og den kan også bruges til at polere hylderne. Sørg altid for at skylle og tørre området.

Image result for stainless steel kitchen

Indretningsideer

Et par hylder i rustfrit stål kan være en smart tilføjelse til et enkelt, traditionelt køkken, der vil give det et moderne islæt. Placeringen af hylderne er i dette tilfælde vidunderlig. De er praktiske og samtidig meget flotte, og de passer flot til backsplashet.

Du kan skabe et mønster ved visuelt at forbinde et backsplash af rustfrit stål med et sæt hylder lavet af samme materiale. Det, at alle tre har samme mål og er placeret parallelt med hinanden er en vigtig detalje her.

Oplysninger fra Ergolift.dk